...

Sticlă LOW-E sau 4S ?

Care sticlă este mai bună ?

Totul depinde de caracteristicile proiectului tău :

  • unde este poziționată casa ?
  • are ferestre pe fațada sudică ?
  • este echipată cu sisteme de umbrire ?
  • te deranjează mai tare căldura sau frigul ?
  • nu ai alte metode să te protejezi de soare ?

Doar răspunzându-ți la aceste întrebări poți afla ce sticlă i se potrivește casei tale. Soluția ideală ar fi ca arhitectul care a proiectat casa să fi făcut un calcul din care sa reiasă care este cantitatea energie necesară pentru încălzirea locuinței pe timpul iernii și care este cantitatea de energie necesară pentru răcirea casei tale pe timpul verii. Dacă este necesară mai multă energie să răcești spațiul pe timpul verii decât să încălzești pe timpul iernii, folosești sticla 4 Seasons. Dacă este mai greu să încălzești iarna, folosești sticla LowE și lași soarele să intre în casa ta, să te ajute și el la încălzire.

Din acest motiv continuăm discuția cu faptul ca sticla 4 Seasons nu știe cand este primăvară sau toamnă. Nu știe nici măcar când este iarnă. Asta înseamnă că nu are cum să știe că tu vrei să intre mai multă căldură solară în casa ta și să te ajute la încălzirea locuinței. Deci pachetele termopan echipate cu 4 Seasons țin soarele afară din casă, iar tu trebuie să folosești o sursă de căldură pentru a avea confort în casă, cu niște costuri aferente.

Pelicula Low-E nu te protejează prea tare de razele solare, asta înseamnă că ferestra ta are nevoie de ajutor în lupta împotriva soarelui (rulouri exterioare, storuri, viță-de-vie, o terasă acoperită, o copertină). În schimb, de toamna până primăvara, lasă soarele să intre în căminul tău și să te scalde în razele lui.

Sticla 4 anotimpuri (4S) datorita faptului ca inglobeaza in ea calitatile unei sticle LowE si ale unei sticle reflexive: pe timp de iarna are un coeficient de izolatie termica de 1.0 w/mpK, iar vara, spre deosebire de LowE are un factor solar situat intre cel al unei sticle reflexive si cel al unei sticle colorate in masa. Cu alte cuvinte, avantajul acestei sticle in comparatie cu sticla LowE consta in faptul ca pe timp de vara ofera o protectie solara ridicata fata de sticla LowE standard. Un alt avantaj fata de sticla reflexiva standard este ca are un factor de transmisie luminoasa mult mai bun.

În concluzie…

Trebuie să pui în balanță ce îți place mai mult : răcoarea casei pe timpul verii sau căldura din toamnă-primavară ? Răspunde la întrebarea asta și vei afla singur ce sticlă ți se potrivește. Nici un agent de vânzări nu știe ce iți place ție mai mult, deci nu are cum să aleagă în locul tău.

Vezi produsele PVC